a pause before my words

Då var det söndag och imorgon är det måndag. Ny vecka, nya möjligheter som är till för nya utmaningar och möjligheter.

Jag har tänkt på en sak, vad jag älskar hösten. Jag tycker att den är helt fantastisk! Just nu sitter jag med en varm kopp te och tittar ut ur fönstret. Utanför fönsterrutan faller det vackra regndroppar i backen och löven susar omkring i alla dess färger och former. För mig är hösten en tid för gemenskap, en årstid där man tar tillvara på det man har här i livet. Fantastiskt.

När jag ser tillbaks på helgen har den varit riktigt bra. Jag har jobbat hela helgen och jag måste säga att jag älskar hotellbranschen och framförallt service. Jag älskar service, skulle aldrig kunna tänka mig att jobba med ett jobb utan service. Det är fantastiskt att arbeta med värdskap och att kunna tillgodose alla gästers behov och önskemål. Det finns inget bättre än när gästerna är nöjda och är man trevlig och gör sitt bästa får man så mycket tillbaka. Jag brukar ofta tänka på hur viktigt det är att leverera "det lilla extra".. Visste ni att man har 30 sekunder på sig att påverka gästens upplevelse? Efter 30 sekunder bedömer en gäst sin upplevelse och sitt första intryck. Därför är det ytterst viktigt att ge det lilla extra och på så vis få gästerna på sin sida. Värdskap, är något som ligger mig mycket varmt om hjärtat. Under min utbildning på Restaurang- och Hotellhögskolan i Grythyttan läste jag under tre årstid om värskap på olika nivåer och det är riktigt spännande. Jag vill rekommendera er en underbar bok som heter Det goda värdskapet som ger en bred blick i vad värdskap egentligen är och hur man på bästa sätt kan applicera det i praktiken.

Jag ser verkligen fram emot veckan som kommer. Jag har mycket framför mig. Imorgon blir det jobb och på tisdag ska jag och mamma på Dagspa på Hotel Tylösand. Det ska bli spännande att vara gäst för en dag, får se om jag klarar det eller om det är svårt att slappna av. Sen åker jag till London på torsdag. Ska åka på min stipendieresa. Jag tilldelades Scandics resestipendium "Årets bästa hotellstudent 2011" vid min examen i juni och ska därmed åka till London och utforska hotellvärlden. Jag ser verkligen fram emot detta.

Nu ska jag luta mig tillbaks med min varma kopp te. Ha en underbar kväll världen.


laughing so hard your face hurts

Äntligen börjar jag få igång min blogg, tycker att det är svårt med designen och alla dessa kodmallar och stilmallar. Igår kväll fick jag hjälp av min underbara vän Bella med bloggen och titta så fin den blev. Hon la ner flera timmar på att hjälpa mig och jag vill säga STORT TACK till dig fina vän. Utan dig hade det ju inte gått, nu är jag mer än nöjd och bloggen känns mer jag, mer personlig.

Idag är det andra lediga dag den här veckan. Det är så skönt att kunna sova ut och slippa ställa väckarklockan på någon speciell tid. Jag sov ganska länge och sen gick jag en sväng på stan. Jag letade födelsedagspresent till en av mina absolut bästa vänner. Det här med födelsedagspresenter kan vara ganska svårt då det finns så mycket att välja på. Men tillslut fann jag iallafall två saker som jag kände verkligen passade henne. Det får bli en till sväng på stan senare i veckan för jag måste hitta lite mer finfina saker.

En tanke som slog mig idag när jag gick på stan är hur glada vi människor är så fort vi är bland folk. Överallt kunde man se stora leenden, höra härliga skratt och hela jag fylldes av sådan energi och glädje. Som man brukar säga "ett gott skratt förlänger livet" och jag tror verkligen på det. Det är så viktigt att skratta! Att vara glad och ta livet för vad det är då vi kommer in på ett annat ordspråk "lev dagen min vän, för den kommer aldrig igen".. detta är sant. Oavsett om livet känns trist, grått och hopplöst måste man ha dessa två ordspråk i tanken. Nu ska jag fortsätta njuta av min lediga dag, ska faktiskt ta tag i mitt plugg. Läser en distanskurs i Organisation och ledarskap just nu från Mälardalens högskola. Kursen heter Ledarskapets många ansikten och speglar olika ledarstilar, beteenden och det viktigaste är att kunna applicera dessa teorier i praktiken vilket jag finner som mycket intressant! Kan verkligen rekommendera denna kurs till er som är intresserade av just ledarskap. Den är fantastisk och man får en otrolig bredd på vad ledarskap innebär.

Ut och skratta med er nu och ta vara på denna fina höstdag!



piece of happiness

Hej världen.

Då har man gått och skaffat sig en blogg. Mitt namn är Lina Sjöberg, är 22 år gammal och kommer ifrån Småland. Jag är en positiv, glad och utåtriktad person som arbetar som receptionist på Hotel Tylösand utanför Halmstad. Jag är nyexaminerad från Restaurang- och Hotellhögskolan, Grythytte Akademi och tog min examen den 3 juni 2011. Jag läste Hotell och värdskap under tre års tid och har nu tilldelats en Kandidatexamen i Måltidskunskap och värdskap, vilket känns mycket bra.

Då kanske ni läsare undrar vad jag kommer att blogga om och jag kan säga att jag ställer mig samma fråga. Jag kommer nog mest att skriva om mitt liv, reflektioner kring livet, lycka, värdskap, glädje, bakverk, sorg - helt enkelt allt som kommer upp i mitt huvud. Min blogg har tilldelats namnet piece of happiness och detta på grund av att jag anser att det är viktigt med lycka i livet. Man ska vara lycklig över det man har och leva för dagen, det är ett av mina motton här i livet och förhoppningsvis kan jag sprida en liten bit av lycka till er som läser min blogg.

Efter en helg fylld av jobb har jag idag en ledig dag, vilket är väldigt skönt. När jag väl har en ledig dag tänker jag alltid att jag ska ta den som den kommer och bara leva i nuet. Tyvärr känns det som om det aldrig blir så, jag har lätt för att planera in saker och ting och har jag inget att göra blir jag lätt rastlös. Jag kan meddela att jag haft fullt upp på min lediga dag. Jag har städat lägenheten, kört fyra maskiner tvätt, pluggat, lagat middag, diskat men lika glad är jag för det.

Ikväll ska jag ta en fika med en av mina fina vänner Nathalie. Måndagar är våra dagar och då brukar vi alltid försöka sluta samman för en fika med en chai-latte eller två. Alltid lika trevligt.

Men innan dess ska jag ge mig ut på en långpromenad i det fantastiska höstvädret.




Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0