we love fridays

It´s friday baby!

Då var det äntligen fredag! Jag älskar fredagar, man får en speciell känsla i kroppen! Det är ett lyckorus och man vet att man har hela helgen framför sig dock jobbar jag hela helgen. Jag har nog jobbat varenda helg sen i juni månad men vad gör väl det när man ska till Asien i tre månader? Då spelar det mig ingen större roll faktiskt. Idag har jag jobbat och när jag kom hem från jobbet gick jag och beställde hem en pizza. Det blev en hockeypizza med allt vad det innebär, så nu är jag helt proppmätt och till det dricker jag en kall Stella. Det kan inte bli så mycket bättre. Nu blir det Idolmys framför tv:n resten av kvällen och imorgon blir det jobb tidigt. Nästa helg ska jag åka till Grythyttan för Vinterfesten, det blir en stor reunion och det ska bli riktigt kul att komma tillbaks och se den vackra lilla byn igen. Tänk att jag bodde och tillbringade tre år av mitt liv där, allt går så fort! Nu har jag bott i Halmstad i ett halvår, herregud, tiden bara springer iväg. Men nu blir det att luta sig tillbaks i soffan för att se Idol och jag ska heja fram min idol Amanda Fondell! Du är fantastisk, det finns ingen som har en sådan scenkänsla och vilket artisteri hon bjuder på varje fredag! Helt underbart, jag blir lycklig av att se henne på scenen! Längtar till hon släpper sin första skiva och det blir nog inom kort kan jag tänka mig, men först ska hon ta hem Idol!

Ha en trevlig fredag kväll svenska folket.


travel around the world

Efter två lediga dagar hemma i Småland är jag nu tillbaks till Halmstad. Nu väntas det jobb resten av helgen. Idag har jag och Carro planerat en massa inför vårt Asien äventyr, har även skickat in ansökan om visum i Kina. Det känns riktigt bra och nu känner jag att vi är påväg! Det börjar dra ihop sig nu! Jag har nog inte förstått att vi ska åka än och det kommer jag nog inte göra förrän några dagar innan vi åker. När jag ser all packning framför mig, då kommer jag att inse det! Det ska bli så underbart att komma iväg, jag behöver verkligen det. Behöver hämta ny kraft och energi, skaffa mig nya erfarenheter och kunskaper och därför känns det helt rätt åka iväg! Kommer nog aldrig vilja åka hem därifrån sen.

Igår var jag pappa, Anna, John och Matilda på hockey i Kinnarps Arena, Jönköping och vilken fantastisk match det var. Vi stod i Modo klacken såklart och hejade fram vårt lag till seger. Modo lämnade Jönköping med tre välförtjänta poäng! Det var en underbar stämning och jag älskar live hockey! Finns det något bättre? Det är sådan känsla, stämningen är alltid på topp! Modo slog Hv med 4-2 och vi juuuuuublade högt! Just nu är livet riktigt bra, nästan för bra för att vara sant och jag blir bara ännu mer lycklig när jag inser att jag är i Asien om mindre än 2 månader, men det är mycket som ska fixas innan dess. Jag älskar att resa, se världen och lära känna nya kulturer! Detta året har det blivit två utomlandsresor dels London för min stipendieresa och i Maj månad var jag Carro och Camilla i Oslo, Norge och skrev vår c-uppsats. Det var tre fina dagar vi hade där tillsammans. Jag vill alltid resa, ständigt, jämt. Det finns så mycket att se och uppleva i vår fina värld.


sometimes you have to stop thinking so much and go where your heart takes you.





inspiration please

God förmiddag.

Idag är jag också ledig och min dag började lika bra som igår. Jag åt frukost och sen blev det 1,3 mils powerwalk! Jag älskar att komma ut, det är så skönt att kunna rensa alla tankar och komma ut i den friska luften. Träning för mig är det bästa när jag vill rensa hjärnan och det är då jag reflekterar som allra bäst och kommer fram till de bästa besluten. Det var en underbar promenad och jag fick en massa energi. I eftermiddag ska jag på inspirationsföreläsning på Hotel Tylösand och det ska bli grymt kul. Det kommer två tjejer och besöker oss och ska föreläsa om inspiration och motivation. Vad det är som gör mig inspirerad och motiverad till att arbeta på just Hotel Tylösand, det ska bli riktigt intressant. Jag ser verkligen fram emot det. Inspiration för mig är ett mycket brett ord, det finns olika definitioner. Jag tror att vilken människa man än frågar om inspirationens betydelse så får man olika svar. Det ska bli spännande att höra hur tjejerna ser på det.

Det känns som att denna kommer bli världens bästa vecka! Imorgon ska jag luncha med Annika och Maria, två arbetskollegor och det ska bli riktigt kul att träffa dom. Det var längesen nu! Sen blir det jobb tors, fre och lör och på lördag kväll får jag finnbesök av mina två favoriter, Matilda och Malin. Det blir mys på kvällen, kanske ett eller varför inte två glas vin och på söndagen beger vi oss mot Gekås i Ullared. Kommer bli den bästa helgen på länge, som jag har saknat er brudar. Ni är mina pärlor, pärlor av guld. Så nu tänker jag njuta av denna veckan och inte låta någon stoppa mig.














winter time is time to be free

God kväll.

Ikväll har jag varit ledig och jag måste säga att det har varit en mycket mysig dag. Jag tog lite sovmorgon och efter det gick jag ut på en långpromenad. Det blev powerwalk i 1,2 mil och det var helt underbart att komma ut i det friska vädret, solen fullständigt strålade och vinden susade lätt omkring. Vilket fint väder vi har haft idag! Man måste ta vara på sådana här fina dagar. Jag har tänkt på en sak? Varför ska det vara så svårt att motivera sig själv till att gå ut och gå promenader? Så fort jag tänker på promenad tycker jag bara att det är jobbigt att ta på sig alla tunga kläder men när jag väl kommer utanför dörren tycker jag att det är hur skönt som helst. Jag förstår inte varför det ska kännas jobbigt. Jag tror det handlar om disciplin och att man ska känna sig motiverad till det man gör. När jag var 8 år gammal började jag spela fotboll och har sedan tre år tillbaks inte varit lika aktiv inom fotbollen vilket känns så tråkigt. Jag saknar verkligen det. Saknar våra träningar, cuper, årsfester och gemensamma aktiviteter, vi var som en enda stor familj. När jag flyttade till Grythyttan för tre år sedan fanns det tyvärr inget damlag där vilket resulterade i att jag inte hade ett lika aktivt idrottsliv. Vi hade fotboll två gånger i veckan i Hälsans Hus (vår sporthall) men det fanns som sagt inget lag vilket jag tycker var tråkigt. Efter examen började jag jobba på Hotel Tylösand utanför Halmstad och jag har inte hunnit leta upp något fotbollslag här i Halmstad och eftersom jag bara har drygt 2 månader kvar i denna stad känns det inte aktuellt.. och med detta vill jag nog säga, att det är därför jag har så svårt att finna motivation till att träna själv. Jag är en lagkamrat och älskar allt vad laganda och "vi känsla" heter och blir därmed mycket mer motiverad om jag tränar med någon än att jag ska promenera omkring själv, men där är vi alla olika. Önskar att man kunde spola tillbaks tiden några år och vara tillbaks i mitt aktiva fotbollsspelande. Men på juldagen 25 december i år ska vi ha en stor reunion i Forsheda Sporthall för alla mina gamla lagkamrater och övriga, då vi ska träffas och lira fotboll under några timmar. Vi gjorde samma sak förra året och det blev en stor succé.

Efter min powerwalk blev det dags för lunch och då lagade jag potatismos, lax och en god dillsås. Lax är riktigt gott, vet inte varför man inte äter det oftare. Väldigt enkelt att tillaga och så fruktansvärt gott. Mer lax åt folket tycker jag nog allt. Eftermiddagen har jag ägnat åt att leta efter en klänning till Vinterfesten som äger rum den 3 december. För er som inte vet vad Vinterfesten är så är det en stor reunion vi har i Grythyttan då alla tvåor, treor och fd. avgångsstudenter träffas för att äta gott, dricka gott och festa tillsammans. Festen arrangeras alltid av årets ettor och festen i sig har alltid ett tema. Temat har varit allt från Holywood, pirat tema, moviestar tema mm, det är alltid lika kul att se vad de har bollat fram för tema. Det gick dock lite sämre med klänningen men jag hittade flera fina men ska jag vara helt ärlig vet jag inte vad jag är ute efter för klänning så därför var det nog extra svårt. Men jag hittar nog någon snygg i veckan, får suga på den karamellen. Hur som helst ska det bli bli grymt kul att komma tillbaks till Grythyttan och träffa alla mina vänner där! Saknar er! Kommer bli en minnesvärd kväll tillsammans!

Jag har gjort årets investering i lussebullar! Jag kunde verkligen inte motstå! Efter en heldag på stan cyklade jag förbi Östras Bröd på hemvägen och köpte med mig en hel påse med nybakta lussebullar! Varför ska man behöva vänta ett helt år på denna smakupplevelse? Varför kan inte lussebullarna alltid finnas tillgängliga vid den smarriga delikatesshyllan? Dom är ju så goda och jag kan lova er att det var en fantastisk bulle jag precis åt upp. Imorgon blir det inspirationsföreläsning på jobbet vilket ska bli mycket intressant. Ska bli spännande att få fram vad det faktiskt är som motiverar och inspirerar mig i mitt jobb. Nu ska jag fortsätta njuta av denna mysiga höstdag. Ska luta mig tillbaks med min varma kopp te. 


 


father´s day of 2011



Fathers hold you when you have bad dreams
And they comfort you when all is lost it seems.
Fathers teach you to dribble a basketball and shoot a free throw
And they lead you as you grow.
Fathers teach you how to drive a car
And they try to teach you how to putt for par.
Fathers wipe the tears of your broken heart
And they hold your hand when you don't know how to start.
Fathers quiz the boys who take you on a date
And they scold those boys who bring you home late.
Fathers carry you on their shoulders when you're too small to see
And they watch as you giggle when they bounce you on their knee.
Fathers extend their feet to you when they teach you how to dance
And they always give you a second chance.
Fathers wait in the wings while you start your own life
And they pray for a husband to make you a wife.
Fathers walk you down the aisle on your wedding day
But fathers never really give their little girls away.

each day is valentine's´day

Då var det fredag och helgen är mycket välkommen.

Idag har jobbat vilket alltid är lika roligt. Jag inser dag för dag hur mycket jag älskar mitt yrke. Jag brinner verkligen för hotellbranschen, service och att möta nya människor. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att arbeta med något annat. Service är ett måste. Nu är jag precis hemkommen från stan, har varit och vaccinerat mig inför Asien. Köpte även myggnät och en massa andra "måsten", det känns som att resan börjar närma sig. Men jag har inte förstått att jag ska åka än? Tror inte jag kommer att inse det förrän några dagar innan eller när jag ser all min packning ligga huller om buller i hela mitt rum. Det ska bli så kul! Jag ser verkligen fram emot det här. I helgen blir det jobb och ikväll ska jag ladda med god middag och Idol. Tror att det kommer bli en suverän start på helgen.

11.11.11 it is! Inte varje dag det ser ut så här i almanackan. Riktigt kul och det roliga var att idag klockan elva minuter över elva tog en gäst en bild på mig och hans fru bara för att de ville minnas detta ögonblicket vilket jag tycker var hur sött som helst. Så nu kanske man blir inramad, vem vet? Haha! Men nu ska jag laga mat och njuta av denna fantastiska fredag.

and don´t forget, each day is valentine´s day.

PUSS!


love is the language that every hearts speaks.

Good morning the beautiful world.

Idag är jag ledig från jobbet och tog mig en lång sovmorgon vilken var behövd. Det var fyra intensiva dagar i London med lite sömn så det här var en perfekt återhämtning. Idag har jag även bokat vaccin inför min Asien resa. Jag och min fina vän Caroline åker till Asien för tre månader med start i januari. Det ska bli helt fantastiskt, det kommer bli mitt livs äventyr, förutom Sydafrika där jag var i två månader för två år sedan. Kan inte förstå vad tiden tar vägen? För två år sedan hade jag praktik i Sydafrika där jag under två månader bodde i Kapstaden. Jag arbetade på två mindre gästhus vid namn Antrim Villa och Bickley House. Dessa gästhus har en svensk ägare vid namn Jonas Sandström och han har skapat en egen värld i Kapstaden med hjälp av dessa två fantastiska hus. Jag kan verkligen rekommendera er att besöka dessa lustfyllda hus om ni någon gång besöker Kapstaden.

http://www.antrimvilla.com/
http://www.bickleyhouse.com/

Kolla gärna in hemsidorna för dessa två gästhus. Jag hade två underbara månader i Sydafrika och jag skulle mer än gärna åka dit igen. Gästhusen är två mindre boutique och luxury guesthouse med färre rum vilket är grymt mysigt för det blir verkligen en personlig vistelse. Personalen arbetar väldigt mycket med personlig service och de ser det unika i varje gäst. Rummen är fantastiskt inredda med afrikansk design och en liten touch av det nordiska, det är en fin kombination.

Men nog pratat om Sydafrika, den 9 januari lämnar jag och Caroline sverige för Asien. Vi ska besöka att flertal länder så som Kina, Indonesien, Vietnam, Malaysia, Fillippinerna och Thailand. Jag ser verkligen fram emot detta äventyr då jag började studera direkt efter min student år 2008, med tanke på detta har jag aldrig fått mig en "paus". Så nu är det dags att åka iväg och se vad vår värld har att erbjuda. Man tänker att det bara är att åka iväg men det krävs mer planering än så. Visum, vaccination och köpa en massa böcker för att vara så påläst som möjligt. Jag har köpt Lonely Planet Southeast Asia on a shoestring, vilket är en mycket bra bok! Där står allt från bra boende, kommunikationer, tips och varningar, det kommer vara en bibel för oss under vår resa. Imorgon ska jag vaccinera mig och det kommer nog gå på någon tusenlapp eller två men det är det ju värt. Man vill ju inte riskera livet där genom att bli sjuk eller liknande.

Nu ska jag fortsätta att tvätta och städa, det är mycket man ska hinna med när man är ledig som vanligt. I eftermiddag ska jag fika med två fina arbetskollegor, Clara och Johanna, det ska bli riktigt trevligt. Lunch och en långpromenad i solen ska jag nog allt också hinna med. Nu fick jag en sådan där jätte längtan till Sydafrika, så jag bjuder på lite bilder sedan mitt äventyr där.

Follow your heart.
























your london home



Hej bloggen och världen.

Då var man hemma efter fyra fantastiska dagar i Englands huvudstad, London. London, I´m in love. Jag har tidigare inte besökt London men har alltid haft en dröm om att åka dit. Vid min examen i Grythyttan tilldelades jag Scandics Resestipendium och blev utsedd till "Hotellprogrammets bästa student 2011". Stipendiet var på x antal kronor och jag skulle göra en resa till valfritt ställe i Norra Europa, besöka två fristående hotell och därefter skriva en hotellrapport till Scandic kring mina intryck och upplevelser. Därför valde jag att åka till London och jag besökte två hotell: The Tophams Hotel Belgravia och The Athenaeum Hotel & Apartments. I och med att jag själv arbetar inom hotellbranschen vill jag nu dela med mig lite av min upplevelse och hoppas på att kunna inspirera just du som läser.

The Tophams Hotel Belgravia

"Style, comfort, peaceful surroundings and a warm welcome await you to at the newest four star hotel in London"

Fristående The Tophams Hotel Belgravia är ett av Londons nyaste boutique hotell och är beläget i exklusiva stadsdelen Belgravia. Hotellet har 45 dubbelrum, två enkelrum samt ett större familjerum (svit). Hotellet hade stängt i två år och designades av ett av Londons mest eftertraktade designteam och öppnades på nytt sommaren år 2008. Hotellet förvandlades till ett föryngrat lyxhotell. Min upplevelse av The Tophams Hotel Belgravia får helt klart dett godkänt betyg av mig. Personligen tycker jag mer om mindre hotell då det blir mer personligt och man kommer närmare personalen vilket jag anser är positivt. The Tophams är ett mindre hotell och det känns som om att alla boende gäster blir som en familj. Jag kan absolut rekommendera er ett besök på detta hotell och det är prisvärt. Ett dubbelrum kostar lite över 2000kr men det är det värt. Alla rum är unikt inredda och inget är det andra likt vilket jag såg som mycket positivt. Man ska besöka The Tophams om man vill bo ett mindre hotell i en lugnare stadsdel och det ligger centralt ca 2-5 minuters promenad från Buckingham Palace.

http://tophamshotel.com/

The Athenaeum Hotel & Apartments

"Make yourself at home at The Athenaeum.. the small familyowned 5 star hotel in Mayfair, London with a big personality. It´s a luxury hotel in central London like no other"

Andra natten bodde jag på The Athenaeum Hotel & Apartments och jag kan säga att det är det finaste och bästa hotell jag bott på hittills i mitt liv. Hoteller är femstjärnigt och har varit familjeägt sedan 1990-talet och familjen är känd för att tillhandahålla en utomordentlig service och se varje gäst som unik. Hotellet har en rad olika faciliteter så som whiskybar med över 250 sorter, restaurang, eget SPA mm. När vi anlände till hotellet möttes vi av en doorman som tog hand om våra väskor och hälsade oss hjärtligt välkomna "welcome home, your london home". Hotellets vision är just your london home och jag kan säga att det lyckades verkligen med det. Varje gång man kom hem till hotellet möttes man av ett stort leende och just den frasen. Det kändes verkligen som om att man var hemma. Jag har aldrig känt mig så välkommen som jag gjorde där. Vi hade även äran att spendera några timmar i hotellets salong under afternoon-tea och detta mina vänner, det var en upplevelse. Har ni inte provat afternoon-tea så måste ni göra det. Jag tycker att det är en fantastisk tradition som vi borde använda oss av i Sverige. Hur mysigt är det inte att sätta sig ner med sina nära och kära, dricka te, njuta av nybakta scones, mackor och delikatesser och bakverk i alla dess former och färger, för några timmar? Alla människor älskar det. Så med andra ord kan jag verkligen rekommendera detta hotell. Jag rekommenderar det till er som vill uppleva något "utöver det vanliga", för denna vistelsen var verkligen något utöver det vanliga. De är otroligt service-minded och tillhandahåller en hög och professionell standard. The Athenaeum - your london home.

http://www.athenaeumhotel.com/

Jag saknar verkligen London och skulle mer än gärna tillbringa några år där. Vem vet man kanske hamnar där? Den som lever får se. Hur som helst så är jag kär. I´m in love with you London and I miss you a lot.














london baby

Då var det dags!

Nu är väskan packad och jag är mer än laddad för min stipendieresa. Inatt åker vi till London och det ska bli underbart att se vad denna fantastiska stad har att erbjuda. Jag har tidigare inte varit där och därför ska det bli extra kul att åka dit och jag har stora förväntningar. Idag bokade vi biljetter så vi slipper stå i kö, skönt för det kan ta tid. Imorgon ska vi åka London Eye vilket ska bli en upplevelse. Att se London från 135 m höjd ska bli riktigt häftigt och sen blir det ett besök på Madame Tussauds på fredag. Jag ska verkligen turista och se mig omkring, vill se Hyde Park, Soho, Harrods, Big Ben, Tower of London mm. Jag ska gå runt med stora brillor och kartor, vill se allt. Haha! Nu ska jag kolla igenom packningen en sista gång. Vi hörs när jag kommer hem.





RSS 2.0