life is about creating yourself


asia 2012 - a dream became reality

Backpacking har nog aldrig varit så populärt som det är idag och därför bestämde jag och min fina vän Carro att vi skulle ut och se världen tillsammans. Vi lämnade Sverige den 9 januari och kom tillbaks den 7 april 2012. Jag har alltså varit hemma i ca 1,5 vecka och jag kan säga att Asien resan är det bästa jag har gjort. Vi har varit ute i underbara Asien i över tre månader och det går inte beskriva med ord allt vi har upplevt.
Route:
Kina (Peking) 5 dagar
Vietnam (2 veckor) Hanoi, Saigon, Phu Quoc
Filippinerna (3 veckor) Cebu, Manila, Boracay, Bohol, Panglao Island
Indonesien (3 veckor) Kuta, Gili öarna, Bali
Malaysia (4 veckor) Borneo, Kota Kinabalu, Mantanani
Vi besökte 5 fantastiska länder och jag vet inte hur många gånger jag har fått frågan "vilket var bäst?" sen jag kom hem och denna fråga är svår att svara. Det är svårt att definiera och beskriva vilket som var bäst då alla destinationer är underbara fast på olika vis. Men en av mina favoriter är helt klart Vietnam. Vietnam känns som om en oupptäckt turistpärla, dvs. att vi inte stötte på många turister och det kändes inte heller överbefolkat. Det är mycket billigt i Vietnam, faktiskt den billigaste destinationen av de vi besökte. Så Vietnam rekommenderar jag varmt och kan mycket väl tänka mig att åka tillbaks dit igen.
Jag älskade även Boracay med White Beach i spetsen. White Beach är ju rankad som top 10 vackraste stränderna i världen och jag förstår verkligen varför den är rankad. Stranden är verkligen fin, sanden är verkligen kritvit och havet är verkligen korallblått. Hela Boracay är så mysigt och de har ett brett utbud av restauranger, boenden i olika prisklasser och shopping. Det finns även mycket utflykter att ta del av, allt från segling, snorkling till dykning och heldagsturer. Boracay kommer alltid förbli i mitt hjärta.
Mitt tredje smultronställe är Borneo! Borneo är oslagbart med sin vackra natur och sitt rika djurliv. Här kombinerar man sol och bad med besök i den djupaste djungeln. Vi befann oss i huvudstaden Kota Kinabalu, som är huvudstad i den malaysiska delen av Borneo och denna stad rekommenderas varmt. Alla människor är så trevliga här och det finns mycket att se och ta del av. Borneo är fantastiskt! Jag blir så lycklig när jag tänker på det. Här var vi i djungeln och hälsade på organgutanger och många andra fina djur. Borneo är inte heller överbefolkat av turister utan snarare tvärtom, man undrar var alla turister är?
Denna resa är den bästa i mitt liv och jag har utvecklats så mycket som människa och jag har framförallt lärt känna mig själv. Jag och Carro hade tre underbara månader tillsammans och backpacking tycker jag att alla människor borde prova! Det är en sådan frihet och jag vill verkligen ut och resa igen!
Asien in my heart forever

RSS 2.0